Με υπογραφή Γκιέλο (71-68) το Περιστέρι Vitabiotics έκαμψε τον Ηρακλή

Με τον Τόμας Γκιέλο να βάζει μεγάλα σουτ το Περιστέρι Vitabiotics έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή κερδίζοντας με 71-68 στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Οι «κυανοκίτρινοι» που παρατάχθηκαν χωρίς τους Λίνο Χρυσικόπουλο (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση) και Δημήτρη Κατσίβελη (χτύπησε στα πλευρά), μετρούν πλέον 7 νίκες και 7 ήττες.

Παρότι μπήκαν πολύ δυνατά (7-0 στο 1.30’’) οι παίκτες του Περιστερίου Vitabiotics πιέζοντας τον αντίπαλο τους, λόγω της ολιγωρίας στην άμυνα και των χαμένων ριμπάουντ που έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» μια διαφορά ασφαλείας.

Με καλάθια των Χένρι, Σταμάτη και Γκάρετ πλησίασε (12-9 στο 5.30’’), αλλά τα τρίποντα Γκρέι και Κόζι άνοιξαν ξανά το σκορ (21-12 στο 8’). Ο Ηρακλής με καλάθια των Σταμάτη και Σκορδίλη έφερε τον αγώνα στα ίσια (29-29 στο 13'), καθώς οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς ήταν άστοχοι από τα 6.75.

Τα 23 ριμπάουντ συνολικά του «γηραιού» έναντι 14 των παικτών του Περιστερίου Vitabiotics, έδωσαν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πάνε στα αποδυτήρια μένοντας σε… απόσταση αναπνοής (39-37 στο 20’).

Με τρία τρίποντα από τον Τόμας Γκιέλο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι «κυανοκίτρινοι» μπόρεσαν να πάρουν μια διαφορά 10 πόντων (56-46 στο 29’), αλλά την έχασαν «πληρώνοντας» τα συνεχόμενα χαμένα ριμπάουντ (21 επιθετικά πήρε ο Ηρακλής) που επέτρεψαν με δεύτερες επιθέσεις στον «γηραιό» να «ροκανίσει» την διαφορά και να ισοφαρίσει αρχικά (56-56 στο 32.20’’) με «γκολ-φάουλ» του Μάικ Χένρι, ενώ με τον ίδιο παίκτη πήραν και το προβάδισμα (61-62 στο 36’).

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι με δυο εύστοχες βολές του Δημήτρη Σταμάτη προηγήθηκαν με 64-62 (στο 36.20’’).

Εκεί ανέλαβαν δράση Μωραΐτης και Γκιέλο δίνοντας αέρα τριών πόντων (67-64 στο 37.40’’) στο Περιστέρι Vitabiotics που κράτησε τον έλεγχο ως το τέλος φτάνοντας στη νίκη με τους Γκρέι και Πέτεγουεϊ να έχουν 4/4 ελεύθερες βολές στο φινάλε… 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Τζιοπάνος, Κατραχούρας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-20, 39-37, 56-48, 71-68.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS (Τόμιτς): Πέτεγουεϊ 9 (1), Μωραΐτης 11 (2/5 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 7 ασίστ), Γκιέλο 19 (1/2 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπράουν 6 (12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Γκρέι 8 (2/6 τρίποντα), Κόζι 10 (2/9 τρίποντα, 6 ασίστ), Χρηστίδης 6, Σαλούστρος 2, Ευσταθιάδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Σταμάτης 19 (3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/8 βολές, 3 ριμπάουντ), Χένρι 16 (4/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 λάθη), Γκάρετ 12 (6/14 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Φίλλιος 2, Ντολεζάι 2 (9 ριμπάουντ), Σκορδίλης 11 (4/13 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Χαριτόπουλος 2, Παπαδάκης 4 (1 τρίποντο, 5 ασίστ).

Τόμιτς: «Όταν δεν παίζεις καλά και κερδίζεις, αυτό δίνει αυτοπεποίθηση»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου Vitabiotics Μίλαν Τόμιτς, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι όπου μετράει μόνο η νίκη. Όταν δεν παίζεις καλά και δεν είσαι έτοιμος για το παιχνίδι, ώστε να κερδίσεις, είναι καλό να παίρνεις το θετικό αποτέλεσμα, γιατί κι αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Όμως, είμαι πολύ δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από την εικόνα τις τελευταίες δυο-τρεις ημέρες στην προπόνηση, γιατί αυτή η εικόνα μας ήταν που δείξαμε και μέσα στο ματς. Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ του Ηρακλή με κάνουν να ντρέπομαι για την ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Και με τον τρόπο που παίξαμε, επιχειρώντας 39 τρίποντα και 19 δίποντα. Σημαίνει ότι δεν είχαμε ισορροπία, αλλά πάλι ξαναλέω ότι και έτσι ακόμη, όταν κερδίζεις είναι μόνο κέρδος αυτές οι νίκες. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια, όμως και οι παίκτες πρέπει να μάθουν ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι και το έλεγα αυτό όλη την εβδομάδα».

Μέξας: «Θετικό το πρόσημο παρά την ήττα»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Μέξας, τόνισε: «Για μας ήταν ένα παιχνίδι έπειτα από πολλές ημέρες με προβλήματα που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και θέλαμε να τα λύσουμε. Ζητήσαμε από τα παιδιά να προσπαθήσουν να είναι πολύ ανταγωνιστικοί 40 λεπτά, να δείξουν αυτά που έχουν κάνει στις προπονήσεις. Τις τελευταίες 7-8 ημέρες έχουμε δουλέψει πολύ καλά, έχουν αλλάξει το τσιπάκι στο μυαλό τους». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο παιχνίδι, επισημαίνοντας: «Με εξαίρεση το ξεκίνημα του αγώνα που ήταν κάτι αναμενόμενο θεωρώ να είμαστε λίγο χαμένοι για 3-4 λεπτά, στο υπόλοιπο παιχνίδι πιστεύω ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Αρκετά συγκεντρωμένοι, με λάθη τακτικά που ήταν φυσιολογικά ως ένα σημείο, αλλά νομίζω πάλεψαν οι παίκτες πάρα πολύ. Κι αυτό φάνηκε από τα 21 επιθετικά ριμπάουντ που πήραμε. Αν εκεί ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και πιο εύστοχοι στις ελεύθερες βολές, πιστεύω ότι θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα του παιχνιδιού». 

Και κατέληξε: «Νομίζω η εικόνα είναι θετική και το πρόσημο θετικό, όσο κι αν είναι μια δύσκολη ήττα. Γιατί κάθε ήττα δεν είναι καλή, αλλά μας δίνει η εμφάνιση και η συμπεριφορά των παικτών το κουράγιο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να ευελπιστούμε σ’ ένα καλύτερο μέλλο. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για τη νίκη του, έχει βρει το τελευταίο διάστημα καλό ρυθμό, αν και σήμερα δεν ήταν τόσο καλό. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και να πετύχουν τους στόχους τους».

Μοιράσου το