Πεδουλάκης: «Είχαμε δύο πρόσωπα»

Στα δυο πρόσωπα που εμφάνισε το Περιστέρι, στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην επιστροφή του στον πάγκο των «κυανοκιτρίνων». Μίλησε για ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο και ένα δεύτερο όπου βγήκαν οι… συνήθειες.

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, δείξαμε περισσότερη επιθετικότητα στην άμυνα, βάλαμε τα χέρια πάνω στη μπάλα και τρέξαμε στην επίθεση, είχαμε κίνηση χωρίς τη μπάλα, κυκλοφορήσαμε γρήγορα τη μπάλα, προσπαθούσαμε να πασάρουμε ο ένας στον άλλο» υποστήριξε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης και πρόσθεσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκαν περισσότερο οι συνήθειες, σταματήσαμε να πιέζουμε, ήμασταν στατικοί στην επίθεση και το Μεσολόγγι ειδικά στους point guard έπαιζε under το pick n roll και δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε την άμυνα, γεγονός που έφερε πανικό στην ομάδα και την οδήγησε στο να μην μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και να μην παίρνει τις σωστές αποφάσεις».

Όμως, όπως επισήμανε στην συνέχεια «την κατάσταση διόρθωσε ο Γιάννης Αθηναίου που ηρέμησε την ομάδα και πήρε και τα σουτ που ανάγκασαν το Μεσολόγγι να μετακινήσει την άμυνα του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στα υπόλοιπα παιδιά, τον Μάρβιν Τζόουνς, τον Στίβεν Γκρέι και τους άλλους να πάρουν τα σουτ που έπρεπε, άσχετα αν τα έβαλαν ή δεν τα έβαλαν». Καλαμπάκος: «Διδακτικό ταξίδι»

Ο προπονητής του Μεσολογγίου BAXI, Ντίνος Καλαμπάκος από την πλευρά του, δήλωσε: «Να δώσω συγχαρητήρια στο περιστέρι και τον Αργύρη (Πεδουλάκη). Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα. Νομίζω ότι πετάξαμε ένα πρώτο ημίχρονο γιατί τους φοβηθήκαμε η τους σεβαστήκαμε εντός εισαγωγικών πάρα πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν δικαιούται αυτή η ομάδα να έχει βλέψεις για περισσότερα πράγματα. Αλλά θέλαμε να δούμε τι βελτίωση είχαμε από το καλοκαίρι που παίξαμε ένα φιλικό με τα παιδιά από το Περιστέρι και μας κέρδισαν πάρα πολύ εύκολα και πάρα πολύ άνετα. Είμαστε και λίγο διαφορετική ομάδα τώρα, μαθαίνουμε. Είμαι ευχαριστημένος. Προσπαθήσαμε, παλέψαμε, καταλαβαίνετε για την ποιότητα αυτής της ομάδας να δίνει έναν τόνο ανησυχίας στα παιδιά του Περιστερίου είναι σημαντικό αυτό για μας». Και κατέληξε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα ριμπάουντ όλο κι όλο. Υπάρχει ποιοτική διαφορά μεταξύ των ομάδων. Δεν περιμέναμε ότι θα μας χτυπάγανε τόσο πολύ καλά και με τέτοια μεγάλη επιμονή στις αλλαγές γιατί έχουν το πλάνο, έχουν και την ποιότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο λίγο αλλάξαμε την άμυνα μας, ισορροπήσαμε και τους κυνηγήσαμε λίγο καλύτερα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τρία παιδιά με το μυαλό τους να μην είναι εδώ. Κι έτι νομίζω φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Μπορούμε να πούμε ότι φύγαμε και λίγο χαρούμενοι γιατί ήμασταν ανταγωνιστικοί, γιατί παίξαμε το ματς στα δυο σουτ, εμείς δεν βάλαμε κανένα από τα πέντε που επιχειρήσαμε στους 4 πόντους. Αντιθέτως φάγαμε δυο η τρία από τον Αθηναίου με την λήξη και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος».

Μοιράσου το