Παπανικολόπουλος: «Κάναμε λάθος επιλογές»

Σε ορισμένες λανθασμένες επιλογές απέδωσε ο προπονητής του Περιστερίου Νίκος Παπανικολόπουλος την ήττα της ομάδας στον τελικό του 1ου Watt+Volt Super Cup, τον οποίον χαρακτήρισε σκληρό παιχνίδι τακτικής.

Ο προπονητής του Περιστερίου, μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του τελικού είπε:

«Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την κατάκτηση του 1ου Super Cup. Συγχαρητήρια στην διοργάνωση. Είδαμε τέσσερα πολύ δυνατά παιχνίδια για την εποχή, ύστερα από έξι μήνες αποχής. Έκανε καλό σε όλες τις ομάδες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο μέρος, με τα επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας του Προμηθέα. Ισορροπήσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε να έχουμε μια διαφορά πριν δεχθούμε το τρίποντο του Γιαννόπουλου τέλος του τρίτου δεκαλέπτου».

Και πρόσθεσε:

«Μαζί με την κούραση, το χρονικό διάστημα στο οποίο έκανε το σερί του ο Προμηθέας, μάς έφερε πίσω και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε, κάνοντας λάθος επιλογές στο επιθετικό κομμάτι και δίνοντας κάποια σουτ σε παίκτες που δεν έπρεπε στο αμυντικό. Είναι νωρίς στη σεζόν. Ήταν πολύ καλά τεστ για όλες τις ομάδες και τους προπονητές. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα κι ελπίζουμε να τα βρούμε μπροστά μας, στην διάρκεια του πρωταθλήματος».

Όταν ρωτήθηκε για τα τρίποντα της ομάδας του, σχολίασε:

«Δεν νομίζω ότι η πρώτη επιλογή της ομάδας είναι το τρίποντο. Η πρώτη επιλογή είναι η μεταφορά της μπάλας από πλευρά σε πλευρά. Είχαμε καλές επιλογές στο χθεσινό παιχνίδι. Τώρα στο σημερινό παιχνίδι, με την άμυνα του Προμηθέα, πρέπει να βρεις τους αυτοματισμούς, με τις αλλαγές, τις τριπλές αλλαγές που παίζουν, ποιον παίκτη θα “σημαδέψεις” και πού θα μπεις. Είναι νωρίς στη σεζόν για να τα βρούμε τόσο γρήγορα. Δεν περιμέναμε κι ένα παιχνίδι ρυθμού, όπως το χθεσινό, που σαφώς με το ποσοστό το οποίο σουτάραμε, είχαμε καλύτερο ρυθμό. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι και τακτικής. Βγαίνουν συμπεράσματα και σίγουρα έχουμε πράγματα να διορθώσουμε στις αποφάσεις μας».

Γκρέι: Φέρω ευθύνη

Ο Στίβεν Γκρέι, που δεν ήταν σε καλή ημέρα επιθετικά, απολογήθηκε λέγοντας πως αισθάνεται ο ίδιος ότι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα από τον Προμηθέα. «Ήταν ομαδική προσπάθεια, αλλά νιώθω ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης γι' αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα να πάρω σωστές αποφάσεις και να βάλω μεγάλα σουτ. Υποθέτω πως μερικές φορές συμβαίνει αυτό».

Και συνέχισε:

«Πρέπει να συγχαρούμε τον Προμηθέα. Έβγαλε μεγάλες φάσεις, πάλεψε σε όλο το παιχνίδι. Εμείς έχουμε πολλά να μάθουμε από ένα παιχνίδι σαν αυτό και με την συνέχεια που έρχεται. Και για τις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και για μένα προσωπικά.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους προπονητές και την ομάδα, μάθαμε πολλά και πήραμε πολλές πληροφορίες, για να είμαστε επιτυχημένοι, προχωρώντας μπροστά».

Γιατράς: Μεγάλη χαρά για την Πάτρα

Από την πλευρά του ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για όλη την Πάτρα, για όλο τον οργανισμό του Προμηθέα. Είναι μεγάλη χαρά για όλη την Ελλάδα».

Για τις φωνές που βάζει από τον πάγκο στους παίκτες του, είπε:

«Φέραμε παιδιά με κίνητρο. Είναι η αρχή της χρονιάς. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Ο Προμηθέας έγραψε ιστορία. Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει τι έχουμε κάνει. Κερδίσαμε ένα τουρνουά με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Περιστέρι. Είμαστε περήφανοι. Είναι Σεπτέμβρης, όμως, δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Συνεχίζουμε την Τετάρτη με το ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Αρχίζουμε μια πορεία. Νομίζω αξίζαμε ένα τίτλο κι ο Θεός μας τον χάρισε σήμερα».

Για το γεγονός ότι προσπάθησε να πάει το τρόπαιο στον Βαγγέλη Λιόλιο, υποστήριξε:

«Είναι όλη η διοίκηση εκεί. Αν και δεν του αρέσουν αυτά, είναι η στιγμή που πρέπει να το πω. Δεν έχει να κάνει με το μπασκετικό κομμάτι. Με έχει βοηθήσει και με έχει βελτιώσει και σαν άνθρωπο. Του είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχει πετύχει ο Προμηθέας».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, τόνισε: «Ήταν απόλυτη δικαίωση και για μένα, για τον κόουτς Γιατρά, για όλους όσους προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια για να πάρει η ομάδα τον πρώτο της τίτλο. Εγώ το πίστευα πολύ ότι θα πάρουμε φέτος τίτλο, το είχα πει στην ομάδα, ήθελα να μείνω για να πάρω τίτλο. Δεν σου χαρίζεται τίποτα στην ζωή, πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να κατακτήσεις κάτι και εγώ είμαι περήφανος που με τον Προμηθέα κατακτώ τον πρώτο μου τίτλο και γράφω ιστορία για την Πάτρα και τον Προμηθέα για τον πρώτο του τίτλο».

Μοιράσου το